Amerikaanse verkiezingen live te volgen via NPO Radio 1

De Amerikanen kiezen vandaag, dinsdag 8 november hun 45e president. De spannende race tussen Donald Trump en Hillary Clinton is op de voet te volgen via NPO Radio 1.

Amerika Kiest

Sven Kockelmann, Margriet van der Linden en Suzanne Bosman houden de luisteraar in Amerika Kiest op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de strijd om het Witte Huis. In de verkiezingsnacht, van 8 op 9 november, presenteren Lara Rense en Chris Kijne live vanuit de Amsterdamse Melkweg zes uur lang Amerika Kiest, de Uitslagennacht.

NPO Radio 1 doet uitgebreid verslag van de race van Clinton en Trump naar het Witte Huis. Sven Kockelmann en Margriet van der Linden presenteren Amerika Kiest om 09.30, 11.30, 13.30 en 15.30 uur.

Suzanne Bosman is in Louisiana voor Amerika Kiest in New Orleans, van 19.00 tot 20.30 uur. De presentatoren bespreken samen met verschillende Amerika-kenners de laatste campagne-activiteiten en het belangrijkste verkiezingsnieuws.

Verkiezingsnacht

In de nacht van 9 november hoort de NPO Radio 1-luisteraar wie de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt. Vanuit cultureel centrum de Melkweg in Amsterdam presenteren Lara Rense en Chris Kijne tussen 00.00 en 06.00 uur Amerika Kiest, de Uitslagennacht.

In de bijzondere live-uitzending komen de uitslagen binnen, geven Democraten en Republikeinen hun reactie en gasten als Sanderijn Cels, Hans Anker, Laila Frank en Eelco Bosch van Rosenthal geven commentaar. NOS-correspondent Arjan van der Horst doet live-verslag vanuit New York. Om 06.00 uur presenteert Jurgen van der Berg het NOS Radio 1 Journaal. Ook dat zal volledig in het teken staan van de uitslagen van de presidentsverkiezing. Vanaf 09.30 uur gaan de Amerika Kiest-uitzendingen weer van start.

NPO Radio 1 is landelijk te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.