Aretha Franklin prominent in NPO Radio 2 Soul & Jazz Lijst

Aretha Franklin is dit jaar prominent vertegenwoordigd in de door luisteraars samengestelde Soul & Jazz Lijst van NPO Radio 2.

Queen of Soul

De vorig jaar overleden ‘Queen of Soul’ wordt door de stemmers geëerd met twee noteringen in de top 10. De Soul & Jazz Lijst, met de beste soul, jazz, funk en disco ooit gemaakt, is dit weekeinde te horen op NPO Radio 2.

Marvin Gaye

What’s Going On van Marvin Gaye staat op de eerste plaats van de Soul & Jazz Lijst, gevolgd door Otis Redding met (Sittin’ On) The Dock Of The Bay en Papa Was A Rollin’ Stone van Temptations. De hoogste Nederlandse notering is Sorry van Kyteman, op nummer 33. De gehele lijst vind je hier.

North Sea Jazz

NPO Radio 2 staat het hele weekend in het teken van North Sea Jazz. Aansluitend op de Soul & Jazz Lijst komt NPO Radio 2 zaterdag en zondag live vanaf het festival, met aandacht voor de optredens en exclusieve backstage-sessies. Wouter van der Goes sluit zondagavond af met een NSJ-afterparty. NPO Radio 2 is in heel Nederland te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NPO 2

Ook op NPO 2 is er dit weekeinde aandacht voor het festival in Rotterdam. Op zaterdag 13 en zondag 14 juli brengt de NTR een live festivalverslag vanaf North Sea Jazz. De uitzendingen beginnen om 22.40 uur. De presentatie is in handen van Winfried Baijens en Andrew Makkinga.

NPO 2 Extra

Op NPO 2 Extra zijn vanaf maandag de hele week de beste concerten van North Sea Jazz 2019 inclusief veel nog niet eerder op NPO 2 uitgezonden materiaal. De zender is te zien in aanvullende pakketten van diverse kabelaars en bij Ziggo zelfs zender van de maand en daardoor voor alle abonnees te zien via kanaal 222. De zender is ook online te bekijken.

Sociale media: