Aruba heeft snelste internet in Caribisch gebied

Het eiland Aruba heeft het snelste Internet in het Caribisch gebied blijkt uit onderzoek van website ICT-Pulse waarover de krant Amigoe deze week bericht. Met een gemiddelde downloadsnelheid van 22,84 megabits per seconde is Aruba koploper in de regio. Curaçao is tweede met gemiddeld 17,95 Mbps en Puerto Rico staat met 15,05 Mbps op de derde plek.

Wereldwijd in de middenmoot

Een downloadsnelheid van 22,84 Mbps brengt Aruba wereldwijd op de 49e plek van 200 landen waarvan de internetsnelheid is gemeten. Op de eerste plek staat Singapore met 122,51 Mbps gevolgd door Hong Kong (104,10 Mbps) en Japan (86,86 Mbps). Volgens onderzoek door onderzoeksinstituut Analysys Mason had Nederland in juni een gemiddelde downloadsnelheid van bijna 40 Mbps. De gemiddelde snelheid wereldwijd lag vorige maand op 23,80 Mbps. Aruba zit hier dus net onder.

Curaçao snelste stijger

Onderaan het lijstje van 28 gemeten Caribische landen staan Cuba (1,53 Mbps), Guyana (3,15 Mbps) en Belize (3,79 Mbps). De gemiddelde downloadsnelheid in de Cariben lag vorige maand op 9,65 Mbps. De snelste stijger was Curaçao met een verbetering van 4,8 Mbps in de afgelopen drie maanden. Tweede was Caribisch Nederland met 4,38 en Aruba was derde met een stijging van 4,31 Mbps.

Enorme groei Internetsnelheid Aruba

Aruba heeft sinds 2014 een enorme groei laten zien in downloadsnelheid. Halverwege vorig jaar registreerde Aruba een gemiddelde downloadsnelheid van rond de 2,5 Mbps en zat daarmee in de middenmoot van de Cariben. Op de wereldranglijst stond Aruba toen op de 71e plek. Koploper in de Caribische regio was destijds de Bahamas met 17,08 Mbps.

Speedtest

Als bron voor het onderzoek gebruikt ICT-Pulse de populairste internetsnelheidstest ter wereld, Ookla. Via de site Speedtest.net van Ookla worden wereldwijd meer dan 5 miljoen tests per dag uitgevoerd.  ICT-Pulse benadrukt dat de snelheid die het publiek ervaart onder invloed van allerlei factoren kan afwijken van de gemeten snelheden.