AT: Middengolffrequentie 1602 kHz terug naar ‘oude’ eigenaar

Stichting Administratiekantoor Lichtschip Jenni Baynton B.V. kan weer gebruik gaan maken van de middengolffrequentie 1602 kHz. Dit heeft Agentschap Telecom (AT) bekend gemaakt.

Ingeleverd

Stichting Administratiekantoor Lichtschip Jenni Baynton B.V. heeft per 31 oktober jl. haar vergunning voor het uitzenden op 1602 kHz (kavel C10) ingeleverd bij het agentschap. Op de frequentie was tot die tijd Radio Seagull te horen. De radiozender zond naast de middengolffrequentie ook uit via DAB+ in delen van Noord Nederland. Door het inleveren van de vergunning voor dit kavel zijn ook de uitzendingen via de digitale ether onlangs stopgezet.

Laagvermogen

Agentschap Telecom gaf aan de vrijgekomen middengolffrequentie te gaan inzetten voor laagvermogen middengolfzenders. Hierbij kunnen radiozenders uitzenden tot een vermogen tot 100 Watt. Vandaag is bekend geworden dat de oude eigenaar van de frequentie, Stichting Administratiekantoor Lichtschip Jenni Baynton B.V., een vergunning heeft verkregen om te gaan uitzenden op 1602 kHz.

In tegenstelling tot de oude vergunning kan er niet worden uitgezonden met een vermogen tot 1000 Watt maar met een vermogen tot maximaal 100 watt vanuit Pietersbierum in Friesland.

Radio Seagull

De verwachting is dat Radio Seagull hierdoor binnenkort weer is te horen via 1602 kHz in delen van Friesland. Daarnaast is de radiozender ook te beluisteren via de middengolffrequenties 747 kHz en 1332 kHz in delen van Noord Nederland.

DAB+

Er is voor de stichting geen verplichting meer om te gaan zenden via de digitale ether (DAB+). Wereldwijd is de radiozender te beluisteren via Internet.