zendschip KBC Radio (C) Mediamagazine

Radio Seagull stopt uitzendingen via middengolffrequentie 1602 kHz en DAB+

Radio Seagull stopt per 31 oktober aanstaande haar uitzendingen via de middengolf (1602 kHz) en DAB+. Volgens Agentschap Telecom heeft de stichting die de vergunning bezit deze per 31 oktober aanstaande ingeleverd.

Middengolf en DAB+

Radio Seagull is in delen van Noord-Nederland tot 31 oktober te horen via 1602 kHz en zendt uit met een vermogen van ongeveer 500 Watt. Gekoppeld aan de vergunning is capaciteit via de digitale ether. Hierdoor is de radiozender in Noordwest Nederland
te horen via kanaal 9D.

Met het inleveren van de vergunning zullen ook de uitzending van Radio Seagull via DAB+ worden stopgezet. De vergunning is officieel in handen van Stichting Administratiekantoor Lichtschip Jenni Baynton B.V. De stichting is genoemd naar het zendschip waarmee soms wordt uitgezonden via 1602 kHz. Naast Radio Seagull hebben ook radiozenders als Radio KBC, Radio Waddenzee en Cyber Gold.

Alternatieven

Radio Seagull is overigens in delen van Noord-Nederland te horen via 747 kHz en 1332 kHz. De radiozender deelt deze frequenties met Radio 0511. Daarnaast is de radiozender wereldwijd te beluisteren via Internet.

Laagvermogen

Agentschap Telecom bericht dat de frequentie 1602 kHz in de toekomst zal worden ingezet voor laagvermogen-middengolfuitzendingen. Het gaat hierbij om vergunningen tot maximaal 100 Watt die alleen in delen van Noord-Nederland ingezet kunnen worden. De afloopdatum van de vergunning is overigens al op 10 mei 2019. Meer informatie via de website van het agentschap.