AT: Negen partijen voor twee commerciële FM-frequenties

agentschaptelecomNegen partijen hebben een bod gedaan op twee van de drie nog beschikbare commerciële radiofrequenties. De aanvraagprocedure voor de radiofrequenties is woensdag 22 mei om 14.00 uur gesloten.  Dit bericht het Agentschap Telecom, de organisator van de veiling, op haar website.

Van 24 april tot en met 22 mei konden geïnteresseerden bieden op een landelijke FM zender (kavel A7), een regionale zender met dekking rond Kaatsheuvel in Noord-Brabant (Kavel B38) en een middengolfzender met bereik in Noord-Limburg (Kavel C08). De vergunningen hebben een looptijd tot en met 31 augustus 2017 en de programma’s moeten ook digitaal via de ether worden aangeboden.

Geen aanvragen voor Middengolf
Van de aanvragen hebben er zeven betrekking op kavel A7 (landelijk FM) en drie op kavel B38 (regionaal / 104.3 MHz FM / Kaatsheuvel). Voor kavel C08 (Middengolf / 1035 kHz)  is geen aanvraag ingediend. Er zijn in totaal negen aanvragen ingediend. Eén aanvraag heeft zowel betrekking op kavel A7 als kavel B38. Agentschap Telecom gaat nu de aanvragen toetsen aan de voorwaarden in de veilingregeling. Het Commissariaat van de Media toetst of de aanvragers voldoen aan de Mediawet. Het streven is de vergunningen begin juli 2013 te verlenen.

Meer informatie via website Agentschap Telecom