AT: Zaterdagochtend drie etherpiraten uit de lucht gehaald in Twente

In de regio Twente zijn zaterdagochtend drie etherpiraten uit de lucht gehaald door het Agentschap Telecom. Dit bericht de website Etherpiraten.com. De radiozenders Brekdeer FM (94.5 MHz), De Buisgigant (95.0 MHz) en Studio de Toekomst (97.3 MHz) werden alle drie het zwijgen opgelegd door de controle-instantie van de overheid.

Speciale uitzending

Studio de Toekomst was volgens de website Etherpiraten.com bezig met een speciale uitzending als voorprogramma op de Twentse Piraten Party die morgen in Rossum plaats zal vinden. De mast en zender waren gesitueerd op eigen grond nabij de keet en hierdoor kan het station binnenkort een forse boete verwachten van het Agentschap Telecom. Volgens Etherpiraten.com heeft Studio de Toekomst inmiddels haar uitzendingen weer hervat op de 97.30 MHz. De overige twee stations maakten gebruik van een ‘onbemande’ installatie waardoor het voor de ambtenaren niet mogelijk was om boetes uit te delen. Wel heeft het Agentschap Telecom apparatuur in beslag genomen zoals zenders en masten.

Afnemend verschijnsel

Ondanks de vangst van drie piraten in één ochtend is volgens het Agentschap Telecom piraterij een afnemend verschijnsel. In 2014 is de overlast die vergunninghouders ondervinden van etherpiraterij volgens het Agentschap Telecom in 2014 sterk verminderd. Ten opzichte van 2013 is het aantal geregistreerde illegale uitzendingen afgenomen met 53,5%. In november 2013 startte Agentschap Telecom met een strengere aanpak van illegale uitzendingen in de FM-omroepband. ‘Lik op stuk’ was en is daarbij het devies; direct beboeten van eigenaren van percelen vanaf waar met (soms hoge) antennemasten werd gezonden.

Tweets

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.