AVROTROS gaat Wolfgang App structureel inzetten op NPO Radio 4

Vanaf maart zet AVROTROS de speciale klassieke muziek-app Wolfgang in bij een geselecteerd aantal concerten die live op Radio 4 worden uitgezonden. Hiermee krijgen, naast concertgangers, nu ook radioluisteraars tijdens een concert real time toelichting op de muziek via hun eigen smartphone. “Wolfgang vormt een eigentijds instrument om de betrokkenheid van het publiek bij klassieke muziek te vergroten”, aldus de AVROTROS in een persbericht.

Proef in september

In oktober vorig jaar deed de omroep AVROTROS al een proef met de app maar vanaf nu zal de omroep de app structureel gaan inzetten, aldus Sherien Verkaik, communicatieadviseur bij de AVROTROS tegenover deze website.

Concertbeleving

Met het gebruik van de Wolfgang app wil AVROTROS de concertbeleving van luisteraars van het AVROTROS Vrijdagconcert en Het Zondagochtend Concert verrijken door uitleg en verhaal te bieden.

Concerten

De app wordt voor concertgangers en radioluisteraars in maart onder andere ingezet bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden met muziek van Tsjaikovski (concert op 5 maart, radio uitzending op vrijdag 29 april), Stravinsky’s Sacre de printemps door het Radio Filharmonisch Orkest op 11 maart en Das Paradies und die Peri van Schumann met het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor op 25 maart.

In april biedt de app achtergrondinformatie bij onder andere de uitvoering van Nielsens zesde symfonie door het Noord Nederlands Orkest op 1 april en Bruckners zesde die op 8 april ten gehore wordt gebracht door het Radio Filharmonisch Orkest.

Gratis

Radioluisteraars kunnen Wolfgang gratis downloaden in de App Store of Google Play en hun ervaringen via Twitter delen met #wolfgangapp.

Video:

Uitleg over Wolfgang app

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.