AVROTROS komt met drone filmfestival ‘InAir.Amsterdam’

AVROTROS komt in mei met een speciaal filmfestival voor drones: ‘InAir.Amsterdam’. Dit heeft de omroep vandaag bekend gemaakt. Volgens de omroep heeft de komst van de drone de film- en televisie-industrie compleet veranderd.

VondelCS

“De vliegende camera komt op plekken waar een gewone cameraman eerder nooit kon komen. Reden genoeg voor AVROTROS om een speciaal filmfestival rondom deze innovatie filmtechniek in het leven te roepen: het International Drone Filmfestival InAir.Amsterdam, dat op 2 mei plaatsvindt in VondelCS.”,aldus de omroep in een persbericht.

Online competitie

Met InAir.Amsterdam opent AVROTROS een internationale online competitie voor drone-video’s. Makers worden wereldwijd opgeroepen om korte films in te zenden op het gebied van: nieuws en documentaires, sporten, architectuur, landschap, fictie, video’s die een mix van verschillende innovatieve filmtechnieken laten zien.

Creatieve makers activeren

AVROTROS wil met InAir.Amsterdam creatieve makers activeren. Hobbyisten, maar ook professionele makers. Het wordt pas ‘film’ als er regie is; een vertelling en een montage van beelden. Wereldwijd kan iedereen zijn werk inzenden en meedingen naar de titel.

Jury

Een jury, onder anderen bestaande uit regisseur Tim Oliehoek, directeur van de Nederlandse Filmacademie Bart Römer en presentator van het NOS Journaal Simone Weimans, kiest uit alle inzendingen per categorie een winnaar. De online competitie is al geopend; filmmakers kunnen tot 18 april hun beste werk inzenden via www.inair.amsterdam.

Sociale media:

https://twitter.com/inairamsterdam/status/964167939158085633