AVROTROS start nieuwe kunst- en cultuuravond op NPO 2

Vanaf vanavond, donderdag 26 januari, komt de AVROTROS met een nieuwe kunst- en cultuuravond op de publieke televisiezender NPO 2.

Programma’s

Donderdagavond 26 januari begint met het vervolg op de succesvolle zoektocht naar Van Gogh: Krabbé zoekt Picasso. Aansluitend bezoekt Cornald Maas in een nieuw seizoen Volle Zalen  actuele muziek – en theatervoorstellingen en praat met makers en publiek. Vervolgens belichten museumdirecteuren in het nieuwe Nu te Zien! niet te missen tentoonstellingen in de grote musea van Nederland.

“Trots”

AVROTROS-directeur Eric van Stade: “We zijn ontzettend trots dat we als AVROTROS wederom de gehele donderdagavond op NPO 2 mogen invullen. Met deze drie titels maken we kunst en cultuur toegankelijk voor een breed publiek. We spreken met de mensen die er toe doen en zijn op de plekken waar het gebeurt: De kleedkamer waar de artiest een paar minuten voor de première zich moed in staat te spreken, maar ook het atelier in Parijs waar Picasso een van zijn meesterwerken schilderde.”

Uitzendingen

Het programma ‘Krabbé zoekt Picasso’ is vanaf vanavond elke donderdagavond om 20.25 uur te zien op NPO 2,  ‘Volle Zalen’ met Cornald Maas om 21.15 uur en ‘Nu te Zien’ is elke donderdagavond om 21.50 uur te zien op NPO 2. NPO 2 is in Nederland ook live te zien via Internet.

Tweets: