Bart Barnas nieuwe hoofdredacteur RTV N-H/AT5

at5Bart Barnas wordt de nieuwe hoofdredacteur van RTV N-H/AT5. Met de benoeming is de hoofdredactie van het mediabedrijf ingevuld en kunnen de redacties van RTV N-H en AT5 onder zijn leiding de samenwerking op alle fronten verder intensiveren.  Bart Barnas (43) is sinds september 2012 werkzaam als hoofdredacteur bij AT5. Daarvoor werkte hij onder meer bij MTV, TMF en BNN.

De Amsterdamse stadszender AT5 en de regionale omroep van Noord-Holland RTV N-H hebben een samenwerkingsverband (samen met AVRO, Het Parool en POA) en zitten per juni vorig jaar samen in één pand. De in februari dit jaar aangetreden directeur Paul van Gessel denkt met de benoeming van Bart Barnas de ambitie te kunnen verwezenlijken om een slagvaardige organisatie en een toonaangevend mediabedrijf te creëren. Van Gessel: “Bart Barnas is een zeer vakkundig en energieke man, die afgelopen jaar bij AT5 getoond heeft de zaak in beweging te kunnen krijgen. AT5 en RTV N-H zitten in een proces waarin ze de krachten bundelen. Met Bart als gecombineerd hoofdredacteur aan het roer kunnen we grote stappen zetten om het publiek te verrassen met een creatief en krachtig media-aanbod.”

Bart Barnas over zijn aanstelling als hoofdredacteur van RTV N-H/AT5: “Door de samenwerking en de bundeling van krachten zijn er al positieve effecten behaald en die zullen alleen nog maar toenemen. Door op gezonde wijze met elkaar samen te werken en te concurreren worden beide brands er beter van. We gaan de nieuwsgierigheid van de mensen prikkelen. Deze regio verdient een sterk, verrassend en kleurrijk mediabedrijf.“ (Persbericht)