BBC: Radio 5 Live wordt geen online zender

De Britse publieke omroep BBC spreekt de berichtgeving tegen dat de nieuwszender BBC Radio 5 Live verder gaat als online radiozender. De Britse krant The Guardian berichtte deze week dat de nieuws- en sportzender verder zou gaan als online radiozender. Momenteel is BBC Radio 5 Live te ontvangen via onder andere de middengolf, satelliet en DAB (digitale ether radio).

Besparing

Het omvormen van de radiozender tot een online radiozender zou de Britse omroep een besparing van meer dan 80 miljoen euro per jaar opleveren. De omroep zou volgens de krant The Guardian op zoek zijn naar verdere bezuinigingen en daarbij zou nu het oog zijn gevallen op de radiozender. De rechten voor het live uitzenden van sportwedstrijden zouden te duur zijn en steeds meer mensen zouden voor het volgen van live sport gebruik maken van het Internet in plaats van de radio. Daarnaast vallen de luistercijfers van de radiozender de laatste tijd tegen.

BBC Three

Eerder deze maand maakt de televisiezender BBC Three de overstap van lineaire televisie naar een online zender. De BBC bespaart met het opheffen van de lineaire televisiezender ongeveer 50 miljoen euro per jaar.

“Geen plannen”

De BBC spreekt op haar beurt de berichtgeving van The Guardian tegen. Volgens een woordvoerder van de omroep zijn er geen plannen om van Radio 5 Live een radiozender te maken die alleen via Internet gaat uitzenden.

BBC Radio 5 Live

BBC Radio 5 Live is opgericht in 1994 door de Britse publieke omroep. In Nederland wordt de radiozender niet aangeboden in de diverse digitale radiopakketten in verband met bepaalde rechten maar kan wel worden ontvangen via de middengolf in een groot deel van Nederland (693 kHz en 909 kHz). Daarnaast is de zender vrij te ontvangen via de schotel. BBC Radio 5 Live beschikt ook over een livestream maar delen van de programmering zijn alleen beschikbaar voor het Verenigd Koninkrijk.

Tweets:

 

Tags voor dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.