BBC World Service minimaal drie jaar te horen in Nederland via DAB+

De radiozender BBC World Service zal minimaal drie jaar te horen zijn in delen van Nederland via DAB+. Dit blijkt uit een persbericht dat vandaag door de Britse publieke omroep BBC is gepubliceerd.

Contract

Uit dit persbericht blijkt dat BBC World Service English een driejarig contract heeft getekend met zenderexploitant Broadcast Digital Networks (BDN) en Mobiele TV Nederland (MTVNL). Broadcast Digital Networks is een werkmaatschappij van zenderexploitant Broadcast Partners.

MTVNL

Sinds 1 maart is de radiozender te horen via de digitale ether. Door de overeenkomst zal BBC World Service minimaal drie jaar te horen zijn in de digitale ether in delen van Nederland via het netwerk van MTVNL. De BBC geeft aan dat er in ieder geval dekking is de grote steden in de Randstad zoals Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam.

“Nieuwe luisteraars”

Mary Hockaday, Controller van World Service English over de uitzendingen via DAB+ in Nederland: “Wij zijn blij dat er veel nieuwe potentiële luisteraars toegang krijgen tot BBC World Service via DAB. De overeenkomst houdt in dat wij de enige puur Engelse radiozender zijn die beschikbaar is in de Nederlandse ether. In tijden van veranderingen in de wereld ben ik verheugd dat luisteraars kunnen genieten van een internationale mix van nieuws, discussie, achtergronden, kunst, geschiedenis en muziek.”

Trots

Ronald Haanstra, CEO van MTVNL over de overeenkomst: “MTVNL is trots op de introductie van BBC World Service in Nederland. Ik ben er van overtuigd dat de luisteraars de radiozender zullen vinden en ervan genieten aangezien het Engels de tweede taal is in Nederland en wij graag op de hoogte willen zijn van al het nieuws.”

Vlaanderen

De internationale radiozender van de BBC is niet alleen in de Nederlandse ether digitaal te beluisteren. In Vlaanderen is de radiozender al sinds november 2015 horen via het digitale ethernetwerk van Norkring. Autoradio’s met DAB+ schakelen automatisch over tussen het Nederlandse netwerk van MTVNL en het Vlaamse netwerk van Norkring.