BBC World Service voorlopig niet via DAB+ in Nederland

De BBC World Service heeft geen concrete plannen om haar radiozender in Nederland middels digitale radio via de ether (DAB+) te gaan verspreiden. Dit heeft de radiozender bevestigd tegenover deze website.

Geruchten

De geruchten over de komst van de radiozender van de ‘Engelse wereldomroep’ werden aangewakkerd door een presentatie van DigitalRadio.nl vorige week in Oostenrijk. Tijdens de ‘WorldDAB General Assembly’-bijeenkomst werd een presentatie getoond waar de radiozender als “pending” (in afwachting) stond genoemd bij het aanbod van radiozenders via DAB+ in ons land.

Geen concrete plannen

Francesca Sostero van de BBC World Service geeft tegenover deze website aan dat de radiozender de mogelijkheden voor digitale distributie aan het verkennen is maar er geen concrete plannen zijn voor verspreiding via DAB+.

Vlaanderen

BBC World Service is sinds november vorig jaar wel te beluisteren in de digitale ether in Vlaanderen. De zender maakt hierbij gebruik van het digitale netwerk van aanbieder Norkring. Het signaal van dit netwerk is in het zuidelijke deel van Nederland ook te ontvangen via kanaal 11A.

Uitbreiding

De BBC World Service heeft wel aangekondigd te starten met uitzendingen in elf nieuwe talen waaronder het Koreaans, Punjabi en Yoruba. De nieuwe uitzendingen in deze talen zullen volgend jaar starten. Het is volgens de radiozender de grootste uitbreiding in haar talenservice sinds 1940.

De radiozender gaat ook haar uitzendingen via de korte golf en middengolf in de Koreaanse regio uitbreiden en meer nieuwsuitzendingen in het Russisch verzorgen.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.