Bedrijf achter Gouda FM en Gouda TV failliet

Gouda Media Groep, het bedrijf achter de radiozender Gouda FM en de tv-zender Gouda TV is failliet verklaard. Naast een radio- en televisiezender beschikt de Gouda Media Groep ook nog over een weekblad ‘de Gouda’.

Op verzoek

Volgens de Gouda Media Groep is het faillissement uitgesproken op verzoek van het bedrijf zelf. “Dit faillissement raakt de uitgave van Weekblad deGouda niet. Het faillissement van GMG heeft evenmin gevolgen voor het onafhankelijke radiostation GoudaFM dat volledig zelfstandig is.”,aldus het bedrijf op haar website.

Slankere organisatie

Het weekblad wordt vanaf volgende week uitgegeven door het nieuwe bedrijf Print Media Nederland BV. “Op deze wijze blijft de onafhankelijke lokale journalistiek voor Gouda behouden”, aldus Garro Wiersema oprichter van Weekblad deGouda. “Met een veel slankere organisatie zien we de toekomst zonnig in.”.

Curator

Tegenover Omroep West zegt de aangestelde curator nog niks te kunnen zeggen over de toekomst van het bedrijf. Ook tast de curator nog in het duister over de oorzaak van het faillissement.

Lokale omroep

De radiozender Gouda FM is een commerciële radiozender die te horen is via het kabelnet van Gouda en Internet. Daarnaast is de radiozender ook in de race voor de licentie als publieke lokale radiozender van Gouda. Hiervoor is een aparte stichting opgericht: Stichting Goudse Media.

Geen samenwerking

Momenteel is de vergunning voor de publieke lokale omroep nog in handen van Gouwestad. Een poging tot samenwerking tussen de twee partijen is eerder mislukt en binnenkort zal de gemeente Gouda de knoop over wie zich de komende vijf jaar lokale omroep mag noemen van Gouda.