Beëdiging nieuwe kabinet live te volgen bij NOS

Na een lange formatie is het zover; het nieuwe kabinet wordt vandaag, donderdag 26 oktober beëdigd. De beëdiging is live te volgen via de NOS.

Primeur

De beëdiging gebeurd voor het eerst door koning Willem-Alexander en in Paleis Noordeinde, omdat Huis Ten Bosch verbouwd wordt. De beëdiging van de nieuwe bewindslieden en de bekende bordesfoto met koning Willem-Alexander zijn overdag live te volgen bij de NOS, op televisie, radio en online. In de avond zendt de NOS een speciaal tv- en radioprogramma uit waarin het nieuwe kabinet wordt voorgesteld.

Beëdiging

De beëdiging van het nieuwe kabinet is rechtstreeks te volgen bij de NOS, op televisie, radio en online. De tv-uitzending begint met de beëdigingsceremonie van de ministers en de staatssecretarissen. Daarna is de bekende ‘bordesfoto’ van de koning met alle ministers. Dat gebeurt dit keer op het bordes van Paleis Noordeinde. De uitzending begint om 11.00 uur op NPO 1. De uitzending wordt gepresenteerd door Mark Visser en Xander van der Wulp. NPO 1 is ook live te bekijken via Internet. Ook is er een livestream via de website van de NOS en via Youtube.

Presentatie

Kabinet Rutte III telt vele nieuwe ministers. De nieuwe gezichten zijn te zien in een speciaal programma van de NOS: Presentatie Kabinet Rutte III. Dit programma is vanavond van 20.30 tot 21.50 uur te zien op NPO 1. Dionne Stax en Ron Fresen interviewen vanuit Den Haag de premier en de nieuwe vicepremiers.

Politiek verslaggevers Nynke de Zoeten en Albert Bos gaan in gesprek met de ministers. De ‘Formatievloggers’ Xander van der Wulp, Joost Vullings en Vincent Rietbergen stellen op eigen wijze de staatssecretarissen aan de kijkers voor.

NPO Radio 1

Op de radio doet de NOS in de reguliere programmering van NPO Radio 1 verslag van de gebeurtenissen. Er is geen extra radio-uitzending overdag zoals eerder was aangegeven door de NOS.

BVN

Ook in de rest van de wereld zijn de beëdiging en de presentatie van het nieuwe kabinet te volgen, via de satelliet, livestream en app van BVN.