België: Telenet neemt kabelaar SFR Belux definitief over

De Belgische kabelmaatschappij Telenet neemt haar branchegenoot SFR Belux definitief over. Dit bericht de kabelmaatschappij in een persbericht. Telenet is voor 57% eigendom van Liberty Global, het kabelbedrijf waar John Malone een belangrijk belang in heeft. Liberty Global heeft in Nederland een belang van 50 % in de joint-venture VodafoneZiggo.

Formeel afgerond

Vandaag is de overname van Coditel Brabant BVBA en haar dochter-vennootschap Coditel S.A r.l. door Telenet formeel afgerond. Coditel Brabant BVBA en haar dochter-vennootschap Coditel S.A r.l. handelen in de praktijk onder de naam SFR. Op 13 juni 2017 maakte Telenet bekend dat de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) haar goedkeuring had gegeven voor de geplande overname.

Toegang

De BMA heeft de transactie goedgekeurd onder voorwaarden die ertoe strekken te verzekeren dat Orange toegang heeft tot het SFR kabelnetwerk. Telenet heeft in het bijzonder toegezegd dat Orange binnen vier maanden na de voltooiing van de overname toegang zal krijgen tot het SFR kabelnetwerk, en dit aan vergelijkbare wholesale prijzen als in Vlaanderen.

Overname

Op basis van deze goedkeuring werd door Telenet en Altice N.V. overgegaan tot uitvoering van hun akkoord voor de overname van SFR BeLux door Telenet voor €400 miljoen. Dankzij de overname van SFR Belux kan Telenet zijn dekking in Brussel, in een deel van Wallonië en in delen van het Groothertogdom Luxemburg uitbreiden.

Naamsveranderingen

De verwachting is dat SFR in Luxemburg en België zullen worden omgedoopt tot Telenet en in België gekoppeld zal worden aan het Telenet-netwerk. Het is niet de eerste keer dat SFR van naam wijzigt in België en Luxemburg. Deze kabelaar heette oorspronkelijk Coditel en werd rond 2007 tot Numericable omgedoopt waarna begin 2016 de merknaam SFR werd geïntroduceerd. Overigens zal SFR elders het komende jaar de merknaam Altice verkrijgen.