Belgische kabelaar Telenet gaat Netflix aanbieden op nieuwe 4K-ontvanger

De Belgische kabelaar Telenet gaat eind 2017 de streamingdienst Netflix aanbieden via een nieuwe digitale ontvanger. De nieuwe ontvanger wordt op zijn vroegst eind volgend jaar uitgeleverd en zal ook 4K-ondersteuning krijgen.

Deal

Liberty Global, eigenaar van onder andere Telenet, heeft eerder dit jaar een deal gesloten met de streamingdienst Netflix. Met de deal gaan kabelmaatschappijen in Europa die onderdeel zijn van Liberty Global de dienst Netflix aanbieden via de digitale ontvanger.

Ziggo

In Nederland zal kabelaar Ziggo de dienst nog dit jaar aanbieden als app via Ziggo Horizon-box is de verwachting. Voor de Belgische kabelaar Telenet werd in september nog aangekondigd dat via hun digitale ontvanger Netflix niet zou worden aangeboden omdat hun ontvangers op een ander soort software draait.

Netflix

Inmiddels lijkt ook Telenet de streamingdienst te gaan aanbieden via een nieuwe digitale ontvanger. Dit heeft John Porter, topman van Telenet gezegd tegenover de Vlaamse krant De Tijd. Dit kan op zijn vroegst pas eind volgend jaar gebeuren aangezien de kabelaar hiervoor nieuwe ontvangers gaat aanbieden aan haar klanten.

“Formaliteit”

“De vraag van de klanten is er dus, het is maar normaal dat we daar naar luisteren. We’re in the business of giving people what they want. Er is nog niets getekend, maar dankzij de wereldwijde overeenkomst tussen Liberty Global en Netflix is dat een formaliteit.”, aldus Porter tegenover de krant.

4K

De nieuwe ontvanger biedt ook ondersteuning voor zogenaamde Ultra HD/4K-uitzendingen. Het is echter nog niet zeker of de kabelaar direct 4K-uitzendingen gaat aanbieden omdat dit veel bandbreedte vergt.

Experimenten

Telenet experimenteert daarom met full HD (1080 pixels) in combinatie met HDR (High Dynamic Range) en ‘wide color gamut’. “Op beelden in het labo merkten we amper verschil met 4K. En die beelden doorsturen slorpt maar 5 megabit per seconde op. Welke resolutie het uiteindelijk wordt, is nog niet beslist.”, aldus Porter tegenover De Tijd.

Ook in Nederland is kabelaar Ziggo bezig met het ontwikkelen van een 4K-ontvanger. Volgens eerdere berichten komt deze ontvanger in de loop van volgend jaar beschikbaar.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.