Benefietconcert ‘Ariana Grande & Friends: One Love Manchester’ live op radio en tv

Vanavond, zondag 4 juni, is er een groots benefietconcert ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Manchester. Het concert is live te volgen via radio en televisie.

Aanslag

De aanslag in Manchester op 22 mei was aan het einde van een concert van Ariana Grande. Een zelfmoordterrorist blies zichzelf op. Daarbij kwamen 22 mensen om en raakten tientallen mensen zwaargewond. Vijftig gewonden worden nog in het ziekenhuis behandeld.

Benefietconcert

Een kleine twee weken na deze vreselijke gebeurtenis keert Ariana Grande terug naar Manchester. Samen met Ariana Grande treden internationale sterren op in het Old Trafford-cricketstadion, waar 50.000 mensen in kunnen. Behalve van Ariana Grande zijn er ook optredens van Coldplay, Justin Bieber, Niall Horan (One Direction), Miley Cyrus, Usher, Pharrell Williams en Katy Perry. De opbrengst van het concert gaat naar het We Love Manchester-noodfonds.

NPO 3 en NPO 3FM

Angelique Houtveen (KRO-NCRV) reist zondag naar Manchester om daar het benefietconcert bij te wonen. Ze zal hier verslag van doen op 3FM, 3FM.nl en alle sociale kanalen van de publieke jongerenzender.  Het concert is vanaf 20.00 uur live te volgen op NPO 3. NPO 3 is ook te bekijken via Internet. 3FM-dj Sander Hoogendoorn zendt in zijn uitzending op dinsdagavond tussen 18:00 en 21:00 uur het hele concert uit, in een speciale edit met bijdrages van Angelique. NPO 3 FM zendt in heel Nederland uit via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

BBC en VRT

Het concert wordt ook uitgezonden door de Britse openbare omroep BBC. Op televisie is het concert te volgen op BBC One. Op de radio zenden onder meer BBC Radio 1, BBC Radio 2, BBC Radio 5 live, BBC Worldservice en BBC Radio Manchester het concert uit. Daarnaast geven ook diverse commerciële radiozender het concert door.

De Vlaamse VRT zendt het concert wel uit, maar niet live. De uitzending begint om 22.30 uur bij de Vlaamse openbare omroep op VRT Een.

Wereldwijd

Wereldwijd zal het concert te volgen zijn via Youtube, Facebook en Twitter.

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=w9yak899MUs