Bernard Kobes interim bestuurder Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen

Bernard Kobes (54) is per 1 juli 2015 benoemd tot interim bestuurder van de Stichting Nederlandse Lokale Omroepen (NLPO). De komende maanden gaat hij zich onder meer bezighouden met het ontwikkelen van de strategie van de Stichting en het inrichten van de organisatie en de processen. Dit bericht de OLON, de overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland, in een persbericht.

Ervaring

Bernard beschikt over een ruime managementervaring in de mediawereld. Hij was de afgelopen jaren onder meer directeur RTV van het NOB, algemeen directeur van DutchView, algemeen directeur van Technicolor, algemeen directeur van Ericsson Broadcast en interim zendermanager van NPO Radio 6.

‘de juiste man’

Martijn Vroom, waarnemend voorzitter Raad van Toezicht NLPO ‘De RvT is van mening dat we in Bernard de juiste man hebben gevonden om de Stichting een vliegende start te bezorgen. Met zijn kennis en ervaring die hij heeft opgedaan in de mediawereld is hij met recht de juiste man op de juiste plek.’ Bernard Kobes is in principe voor 6 maanden benoemd. Ondertussen buigt de RvT zich over de permanente invulling van de functie directeur/bestuurder.

Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen

De Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen komt voort uit de OLON, de vereniging van Nederlandse Lokale omroepen, waarbij 260 lokale omroepen zijn aangesloten. De Stichting stelt zich ten doel het stimuleren, faciliteren en conditioneren van de realisatie van een Lokaal Toereikend Media Aanbod voor iedere Nederlander door lokale publieke media instellingen, zoals die zijn beschreven in de Mediawet.