Bestuurslid lokale omroep Vechtdal FM pleegt fraude

Een bestuurslid van Stichting LODON, verantwoordelijk voor de lokale radiozender Vechtdal FM, heeft zich schuldig gemaakt aan het plegen van fraude. Dit bericht de website Dalfsennet.nl.

Stichting LODON

Stichting LODON (Lokale Omroep Dalfsen, Ommen en Nieuwleusen) zendt uit met de radiozenders Vechtdal FM, Vechtdal NL en het televisiekanaal VechtdalLeeft.

Uit functie gezet

Volgens de website Dalfsennet zou de persoon in kwestie uit zijn functie gezet en er is aangifte gedaan bij de politie. Het is niet duidelijk hoe de verdachte persoon heeft gefraudeerd, en voor welk bedrag er is gefraudeerd.

“Klap voor bestuur”

“Het was voor het bestuur een klap om te ontdekken dat het vertrouwen, dat luisteraars, vrijwilligers en gemeenten in ons stellen, door één van de bestuursleden is beschaamd”, reageert voorzitter Gerrit Westerman tegenover de website. “Ondanks pogingen het probleem op te lossen, is dit niet gelukt. Hierdoor waren wij genoodzaakt aangifte te doen. Gelukkig is de stichting financieel gezond en heeft deze fraude geen gevolgen voor de programmering.”

Aansprakelijk

De vrijwilligers en wethouders van de gemeenten Dalfsen en Ommen zijn op de hoogte gesteld van de fraude. Stichting LODON heeft het ex-bestuurslid aansprakelijk gesteld voor de geleden schade, naast de aangifte die is gedaan bij de politie.