Bijna 2 miljoen kijkers voor Feyenoord-Ajax op FOX en FOX Sports

De Klassieker Feyenoord-Ajax in de halve finale van de TOTO KNVB Beker is woensdagavond door gemiddeld 1.924.300 mensen bekeken. Via het open net van FOX keken in totaal 1.338.000 kijkers naar het duel. De wedstrijd was ook live te zien via FOX Sports 1 (565.000 kijkers) en online via de website en app van FOX Sports (21.300 kijkers). Dit bericht de sportzender FOX Sports in een persbericht.

Ajax naar finale op 5 mei

De wedstrijd was een herhaling van de Klassieker vorige maand, waarin Feyenoord in de Eredivisie de aartsrivaal met 6-2 versloeg. Ditmaal nam Ajax revanche; de Amsterdammers plaatsten zich in de Rotterdamse Kuip met een 0-3 overwinning voor de finale van de TOTO KNVB Beker op 5 mei.

Klassieker

Het duel Feyenoord-Ajax was de eerste Klassieker sinds 2010 die op het open net te zien was. Toen troffen Ajax en Feyenoord elkaar in de finale van de Beker. Voor FOX betekent de ontmoeting van woensdagavond de op een na best bekeken bekerwedstrijd ooit. Het record is in handen van de Bekerfinale PEC Zwolle – FC Groningen uit het seizoen 2014-’15 (1,9 miljoen kijkers).

Willem II – AZ

Vanavond wordt in Tilburg bepaald of Willem II of AZ het 5 mei in De Kuip opneemt tegen Ajax. Voor Willem II zou het de eerste finale sinds 2005 zijn (4-0 verlies tegen PSV). AZ hoopt dat drie keer scheepsrecht is, na het verlies tegen Vitesse in 2017 (2-0) en Feyenoord vorig jaar (3-0).

Vanaf 20.00 uur is presentator Milan van Dongen live in Tilburg met de voorbeschouwing. Hij wordt vergezeld door analisten Gertjan Verbeek en Hedwiges Maduro. Aletha Leidelmeijer verzorgt de interviews. Ook de tweede halve finale is zowel op het open net bij FOX (Ziggo 11, KPN 14) als op FOX Sports te zien.