‘Blessings’ (Groot Nieuws Radio) wint Gouden Radioring 2015

Het radioprogramma ‘Blessings’ van Groot Nieuws Radio heeft dit jaar de Gouden Radioring gewonnen voor het beste radioprogramma. Presentator Tim Hendriks nam de prijs in ontvangst tijdens het Radiogala van het Jaar.

 Andere genomineerden voor de publieksprijs waren ‘Bij Igmar’ (Slam) met Igmar Felicia en ‘Helemaal Haandrikman’ (NPO Radio 2) met Bert Haandrikman.

‘Blessings’

Het programma ‘Blessings’ is elke werkdag tussen 9.00 – 10.00 uur te horen op de Christelijke commerciële radiozender Groot Nieuws Radio. Groot Nieuws Radio is alleen te ontvangen via middengolf, DAB+ en Internet. Tim Hendriks presenteert het programma.

Zilveren Radioster

Naast de Gouden Radioring voor beste radioprogramma werden er vanavond nog meer prijzen uitgereikt. De Zilveren Radioster Man ging naar Bert Haandrikman van NPO Radio 2. Ook Gerard Ekdom (NPO 3FM / Radio 2) en Lex Gaarthuis (100% NL) waren in de race voor de prijs. De Zilveren Radioster Vrouw werd gewonnen door Roosmarijn Reijmer van NPO 3FM. Ook Eva Koreman (Qmusic en nu NPO 3 FM) en Tineke de Nooij (NPO Radio 5) waren voor deze prijs genomineerd.

Marconi Oeuvre Award

Ruud de Wild nam tijdens het Radiogala de Marconi Oeuvre Award in ontvangst. De 46-jarige Ruud de Wild is volgens de vakjury een exceptionele radiomaker die een geheel eigen stijl heeft ontwikkeld in het Nederlandse radiolandschap. Met zijn show Ruuddewild.nl, die sinds 1999 te horen is geweest op 3FM, Radio 538, Q-Music en sinds 2010 weer op Radio 538, heeft Ruud de standaard-mannetjes-hitradio-formule geheel veranderd

Beste radiozender

Qmusic won de prijs Marconi Award voor Beste radiozender. Ook Radio 538 en en Radio 10 waren genomineerd voor deze prijs. “You make us Q, en daarom was deze award er zonder jou niet geweest. Bedankt dat jij er altijd bij bent dat je naar ons luistert en constant met ons meedenkt, bedankt ook voor al jouw enthousiasme!”, aldus de radiozender als reactie op haar website.

De Marconi Aanstormend Talent Award ging dit jaar naar Herman Hofman (3FM) en Coen en Sander wonnen de Marconi Impact Award. Andere genomineerden voor de vakprijs waren het Radio 1 programma ‘Argos’ en programmadirecteur Iwan Reuvekamp van Qmusic. Vorig jaar ging De Marconi Impact Award naar sportverslaggever Jack van Gelder.

Video’s van de uitreiking zijn te vinden via: http://web.avrotros.nl/radioring/\

Tweets:

https://twitter.com/WilfredHardeman/status/664550386745876480

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.