BNR Nieuwsradio bevestigt: Ruud de Wild eind oktober weg

De samenwerking tussen BNR Nieuwsradio en Ruud de Wild wordt beëindigd. Op vrijdag 28 oktober presenteert Ruud voor het laatst het programma Ask Me Anything. Dit bericht de radiozender in een persbericht. De Telegraaf kwam zondag met het nieuws dat Ruud de Wild de overstap maakt naar NPO Radio 2. De DJ gaat daar het tijdslot tussen 16-18 uur vullen. Over een eventuele verhuizing naar NPO Radio 2 wordt in het persbericht niet gesproken.

“Andere koek”

Ruud de Wild: ‘Ik betreur het, maar het is niet anders. Ik merkte dat het presenteren op BNR andere koek is. Bovendien miste ik de muziek toch wel erg. Ik heb wel met heel veel plezier en respect met de redacteuren van BNR gewerkt. Die samenwerking zal ik zeker missen.’

“Ingecalculeerd risico”

Hoofdredacteur Sjors Fröhlich van BNR Nieuwsradio: ‘Het was zowel voor BNR als voor Ruud de Wild een ingecalculeerd risico om deze samenwerking aan te gaan. Ik ben blij dat we het hebben geprobeerd. Ondanks hard werken is het niet gelukt. Dat is jammer, maar er zijn echt ergere dingen in de wereld. Ik geloof heilig in het programma Ask Me Anything en we gaan daar zeker mee door. Ik wens Ruud heel veel succes bij zijn nieuwe job. Het waren acht fantastische weken!’

Ask me Anything

Ruud de Wild begon op 5 september met zijn programma ‘Ask me Anything’ bij de commerciële nieuwszender.  In BNR Ask Me Anything worden elke dag vragen beantwoord over een actueel thema. Ruud de Wild wil Twitter, Instagram, Facebook, WhatsApp en Snapchat inzetten om vragen te genereren. Het programma is nog tot eind oktober elke werkdag te horen bij BNR Nieuwsradio.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.