Boeddhistische omroep gaat definitief op in KRO-NCRV

De Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) heeft onlangs het contract met de christelijke publieke omroep KRO-NCRV getekend om onder de paraplu van deze omroep- het productiehuis, boeddhistisch getinte programma’s te blijven maken. De huidige BOS-directeur Laetitia Schoofs wordt programmacoördinator aldus het Boeddhistisch Dagblad op haar website. De boeddhistische omroep verdwijnt op 1 januari 2016 definitief uit de ether.

BOS

De BOS is een zogenaamde 2.42-omroep. Vanaf januari 2016 stopt de financiering van deze omroepen vanuit de overheid en moeten de omroepen aansluiting zoeken bij de grote omroepen. De omroep heeft er voor gekozen om onderdak te zoeken bij de KRO-NCRV. Andere omroepen die per 1 januari als zelfstandige omroep verdwijnen zijn de IKON, RKK, Moslim Omroep, HUMAN, Joodse Omroep en OHM.

23 uur televisie

In 2016 kan bij KRO-NCRV 23 uur boeddhistische televisie gemaakt worden. De NPO (Nederlandse Publieke Omroep) toetst of de gemaakte programma’s inderdaad representatief zijn voor de doelgroep. De programma’s worden niet meer gemaakt onder de titel BOS RTV. Het logo dat nu gebruikt wordt zal verdwijnen. De huidige website van de BOS gaat na het verdwijnen van de omroep niet per 1 januari uit de lucht. Wat er uiteindelijk mee gaat gebeuren is nog niet direct duidelijk. Er zijn nog volgens het Boeddhistisch Dagblad geen concrete plannen of afspraken voor activiteiten op radio of internet.

Afscheid

Onder de titel ‘Bye Bye BOS’ heeft de omroep afgelopen zaterdag met een bijeenkomst in Amsterdam met leden, medewerkers en oud-medewerkers. In het programma Lang Leve het Boeddhisme neemt de omroep afscheid van haar kijkers als zelfstandige omroep. Het programma kan hier worden teruggezien.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.