Boek over geschiedenis van Radio Noordzee Internationaal

goudenglansEr is een boek verschenen over de zeezender Radio Noordzee Internationaal (RNI): De Gouden Glans van Radio. Het boek is geschreven door RNI-luisteraar en later zelf zeezender deejay Ferry Eden en uitgegeven door oud-RNI medewerker Marc van Amstel.

Over de zeezender Radio Veronica werd door de jaren heen met enige regelmaat gepubliceerd omdat Veronica langer bestaan heeft en zijn geschiedenis tot op heden wist voort te zetten. Bij RNI was dat niet het geval en daarom is het de hele geschiedenis rond de zeezender op papier gezet.

In het boek vertellen booteigenaren van RNI (Meister en Bollier) en ook kapitein Harteveld hun verhaal en komen deejays als Joost den Draaijer, Jan van Veen, Ferry Maat, Tony Berk, Leo van der Goot, Hans ten Hooge, Andy Archer en anderen aan het woord over hun tijd bij RNI. Het is een kleurrijk boek met 160 pagina’s, 175 foto’s en circa 75 andere illustraties.

Afgelopen donderdag is het boek gepresenteerd in Museum Rock Art. Het boek is vanaf  vandaag te koop en te bestellen via: http://www.degoudenglansvanradio.nl/