Top 2000

‘Bohemian Rhapsody’ van Queen voor 15e keer op nummer 1 in Top 2000

‘Bohemian Rhapsody’ van Queen is opnieuw de populairste plaat in de Top 2000 van NPO Radio 2. Dit heeft de radiozender vrijdagavond bekend gemaakt.

Stemweek voorbij

Vandaag was de laatste dag waarop er gestemd kon worden op de lijst tijdens de stemweek. Tijdens deze week reed er een speciale stembus door het land om stemmen binnen te halen. De volledige lijst wordt woensdag 19 december bekend gemaakt en op Eerste Kerstdag is de Top 2000 weer te horen op NPO Radio 2.

Top 5

De top 5 van dit jaar ziet er als volgt uit: 1. ‘Bohemian Rhapsody’ – Queen, 2. ‘Hotel California’- Eagles, 3. ‘Stairway To Heaven’ – Led Zeppelin, 4. ‘Piano Man’ – Billy Joel en ​5. ‘Child In Time’ – Deep Purple.

Queen

Freddie Mercury bestijgt opnieuw de troon in de lijst der lijsten met ‘Bohemian Rhapsody’, dat veertien keer eerder de Top 2000 aanvoerde. Vorig jaar stond de popklassieker eveneens bovenaan de lijst. Daarvoor stonden achtereenvolgens ‘Hotel California’ van Eagles en ‘Imagine’ van John Lennon op de eerste plek. ‘Hotel California’ stond nog één keer op nummer 1, namelijk in 2010. De enige lijstaanvoerder van Nederlandse bodem was ‘Avond’ van Boudewijn de Groot in 2005.

Luisteren

De Top 2000 wordt uitgezonden op NPO Radio 2 van Eerste Kerstdag 9.00 uur tot en met middernacht op Oudjaarsavond.