Brantsen en Buijs vaste stemmen bij NPO Radio 1 op zaterdagochtend

Amber Brantsen en Biem Buijs zijn de nieuwe vaste presentatoren van het NOS Radio 1 Journaal op de zaterdagochtend op NPO Radio1.

Radio 1

Brantsen en Buijs vervangen Winfried Baijens. Biem Buijs was al vaker te horen als invalpresentator van het NOS Radio 1 Journaal, maar voor Amber Brantsen is het programma op de zaterdagochtend nieuw. Wel was Brantsen anderhalf jaar lang doordeweeks de co-host van dat programma, naast Jurgen van den Berg.

Stagiair

Amber Brantsen begon bij de NOS als stagiair en werd vervolgens redacteur en radionieuwslezer op o.a. NPO Radio 1 en 3FM. Tegenwoordig presenteert ze het NOS Journaal op tv.

Loopbaan

Biem Buijs begon zijn NOS-loopbaan nota bene bij het NOS Radio 1 Journaal, als economieredacteur. Hij is nu samensteller en nieuwslezer redacteur bij NPO 3FM en FunX, en was ook een tijdje op tv te zien als presentator van de inmiddels niet meer bestaande NOS op 3-uitzendingen en als invaller voor de tv-journaals in de ochtend.

Afwisselen

Buijs neemt de eerste twee zaterdagen voor zijn rekening (2 en 9 februari) en Brantsen debuteert op 16 februari. Daarna wisselen ze elkaar elke week af.

Luisteren

Het NOS Radio 1 Journaal is op zaterdagochtend te beluisteren tussen 7.00 – 8.30 uur op NPO Radio 1. De radiozender is te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.