Candlelight van start bij Omroep MAX op NPO Radio 5

Het radioprogramma Candlelight is vanaf vanavond, vrijdag 4 januari, weer elke vrijdagavond te horen op NPO Radio 5 bij Omroep MAX.

Omroep MAX

Het programma wordt bij Omroep MAX op NPO Radio 5 ook gepresenteerd door Jan van Veen. In het programma wordt muziek afgewisseld met gedichten van luisteraars.

Het begon allemaal in 1967 met één ingezonden gedicht. Inmiddels zijn velen met de kenmerkende stem van programmamaker en radiopresentator Jan van Veen opgegroeid. Na meer dan vijftig jaar is Candlelight een begrip en hét programma voor amateurpoëzie“, aldus Omroep MAX.

Radiozenders

Het programma is eerder te horen geweest bij Radio Veronica, AVRO, Sky Radio en 100%NL. Sinds augustus 2018 was het programma te horen op de regionale radiozender Radio M Utrecht. Daarnaast heeft Jan van Veen zijn eigen online radiozender Candlelight Radio.

NPO Radio 5

Vanaf vanavond, vrijdag 4 januari, is het programma elke vrijdagavond (22.00 – 0.00 uur) te horen op NPO Radio 5. Voorzitter Jan Slagter van Omroep MAX noemt het radioprogramma van Jan van Veen “een icoon van een programma“. Momenteel is op dit tijdstip nog Thuis op 5 te horen.

Luisteren

NPO Radio 5 is landelijk te beluisteren via DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: