CBS: 15 procent huishoudens bezit radio met DAB+

Vijftien procent van de huishoudens in Nederland bezit een radiotoestel met DAB+ (digitale radio via de ether). Het kan hierbij gaan om zowel een autoradio als een radio in huis met DAB+. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over dit jaar. Vorig jaar bedroeg dit percentage nog 12 procent.

Langzame stijging

Digitale radio via de ether, beter bekend als DAB+, groeit langzaam aan populariteit in Nederland zo blijkt uit cijfers van het CBS. Zo heeft 55 procent van de Nederlanders in 2019 nog nooit van de term DAB+ gehoord. In 2018 was dit percentage nog 59 procent.

Vooral bij vrouwen blijkt DAB+ nog niet echt bekend te zijn want slechts 39 procent van de vrouwen kent de term DAB+. Daarnaast geniet DAB+ een hogere bekendheid bij Nederlanders met een hoger opleidingsniveau en zijn er bij deze groep ook meer DAB+-radio’s te vinden in huis of in de auto.

Bezit

Inmiddels heeft 16 procent van de Nederlanders een DAB+-apparaat in huis, in 2018 lag dit percentage nog op 13 procent. Vooral bij mannen (21 procent) zijn in het bezit van een digitale radio in huis of in de auto.

CBS

Het CBS doet elk jaar onderzoek naar het bezit van digitale radio’s in Nederland en de bekendheid van DAB+. Het onderzoek is uitgevoerd bij ongeveer 5 000 personen van 12 jaar en ouder.

Alle cijfers vind je hier.