CBS: Geen groei in bezit aantal DAB+-radio’s in Nederland

Volgens het CBS is het aantal DAB+-radio’s dat in het bezit is bij Nederlandse huishoudens in 2016 niet toegenomen. Het aantal blijft steken op 6 procent. Dit blijkt uit het cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek die deze week bekend zijn gemaakt. Bij de cijfers gaat het zowel om DAB+-radio’s die in huis staan als in een auto aanwezig zijn. Ook in 2015 was het aantal huishoudens dat een DAB+-radio bezat 6 procent.

Doelgroep

Alleen in de doelgroep 65 jaar en ouder was een stijging te zien van het aantal DAB+ radio’s dat in bezit is. Dit kan te maken hebben met het afschakelen van de radiozender NPO Radio 5 van de middengolf. De radiozender, die erg populair is in deze doelgroep, is sinds september 2015 alleen te ontvangen via de digitale ether, kabel en Internet.

Naamsbekendheid

De naamsbekendheid van digitale radio via de ether (DAB+) is wel licht toegenomen in 2016 aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek: van 26 procent in 2015 naar 29 procent in 2016. Deze stijging is echter minder groot dan in de periode 2014-2015: toen steeg de naamsbekendheid met bijna 10 procent.

Onderzoek

De informatie over DAB+ wordt gemeten via de enquête ICT gebruik huishoudens en personen welke jaarlijks door CBS en in opdracht van de EU in de maanden april en mei wordt uitgevoerd. Ondervraagd worden bijna 5 000 personen van 12 jaar en ouder, waarbij de ondervraagde persoon ook enkele vragen over het huishouden beantwoordt.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.