Charlie Hebdo komt met oplage van 1 miljoen

krantenDe medewerkers van Charlie Hebdo gaan door met de publicatie van het satirische weekblad. Dit berichten diverse Franse media. Volgende week wordt een oplage van 1 miljoen exemplaren van het satrische weekblad uitgebracht.

“We gaan door. Volgende week ligt een nieuw nummer van Charlie Hebdo in de rekken. We zijn het daarover unaniem eens”, aldus  Columnist Patrick Pelloux van Charlie Hebdo.

Charlie Hebdo werd de voorbije jaren op 60.000 exemplaren gedrukt. De komende editie wordt op 1 miljoen exemplaren uitgebracht. Intussen raakte ook bekend dat het blad 500.000 euro steun krijgt, de helft van het Franse fonds Presse et Pluralisme en de andere helft van het fonds Google voor digitale innovatie van de pers. De distributeur van het magazine meldt dat de distributie voor de komende editie van Charlie Hebdo niet aangerekend zal worden.

Inmiddels wordt er op diver social media opgeroepen om het satirische weekblad te steunen middels het afsluiten van een abonnement op Charlie Hebdo. Ook via een kettingmail wordt  opgeroepen om een abonnement op Charlie Hebdo te nemen. “Laten we het blad kopen! Neem een abonnement! Laten we het magazine steunen, alsook de moedige journalisten die altijd  open en op een intelligente manier hebben durven zeggen wat veel mensen denken”, zo klinkt het aldus de Vlaamse website Deredactie.be

http://www.charliehebdo.fr/index.html