Classic FM blijft bij Telegraaf Media Groep

De klassieke radiozender Classic FM blijft in handen van Telegraaf Media Groep NV (TMG) en gaat niet mee in de overeenkomsten die met Talpa Holding zijn gesloten. Dit blijkt uit een toelichting van TMG. De radiozender die alleen via internet, DAB+, satelliet, IPTV en kabel is te beluisteren, bedient volgens een zegsman een totaal andere doelgroep dan Radio Veronica en Sky Radio en is andersoortig als (licht) klassieke zender. Classic FM in Nederland gebruikt het merk van het Britse Classic FM dat in handen is van Global Radio. Deze had ook oorspronkelijk een klein belang in de zender.

Vereniging Veronica verkocht belang in Sky Radio Group

Vereniging Veronica heeft eind vorig jaar haar 10% belang in Sky Radio Group (Sienna Holding BV) verkocht aan Telegraaf Media Groep NV. Daarmee heeft TMG de volledige zeggenschap over de radiozenders en kan het de vandaag aangekondigde overeenkomsten met Talpa uitvoeren. Vereniging Veronica. Vereniging Veronica heeft daarmee voor het eerst in haar bestaan geen belangen meer in radio- en/of tv-zenders. Het is thans eigenaar van het persbureau ANP en richt zich thans met de door haar opgebouwde middelen op het ondersteunen van met name nieuwsvoorzieningen.

Talpa en Telegraaf Media Groep

Vanmorgen werd bekend dat De Telegraaf Media Groep (TMG) en Talpa gaan samenwerken op het gebied van radio, televisie en online. Dit betekent dat de radio-activiteiten van zowel TMG (Sky Radio en Radio Veronica) als Talpa (Radio 538 en Slam!) worden samengevoegd in een nieuw radiobedrijf. Binnen de radio onderneming zal Talpa Holding een belang van 77,15% en TMG een belang van 22,85% houden. Het belang van de Telegraaf Media Groep kan nog worden vergroot naar maximaal 25% indien bepaalde doelstellingen worden gehaald. Classic FM blijft dus onderdeel van de huidige eigenaar: Telegraaf Media Groep NV.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.