Classic FM komt met nieuwsprogramma

Classic FM, de klassiekemuziekzender van Sky Radio Group gaat vernieuwen. Zo komt er onder andere meer aandacht voor nieuws op de klassieke radiozender. Dit zegt algemeen directeur Alberdingk Thijm in De Telegraaf vandaag.  „We merken dat een deel van onze luisteraars pas tussen 10 en 11 uur ’s morgens op Classic FM afstemt, omdat ze voor dat tijdstip op zoek zijn naar nieuws bij andere stations.

 

Wij gaan deze groep nu zelf bedienen: vanaf begin maart brengen we zelf nieuws in Classic FM Update , van 7 tot 9 uur”, vertelt Philip Alberdingk Thijm tegenover De Telegraaf. „Het programma komt vanuit een radiostudio op de redactie van De Telegraaf, waarbij we uiteraard ook gebruikmaken van de deskundigen van de krant. Denk aan Paul Jansen en zijn collega’s van de parlementaire redactie voor de politieke achtergronden of Pieter Klein Beernink voor nieuws rond het koningshuis.”

 Filmprogramma

Alberdingk Thijm geeft aan dat er nog meer veranderingen op komst zijn. Zo gaat Bart van Leeuwen (DJ bij Radio Veronica) elke donderdagavond het programma At the Movies presenteren op Classic FM: Daarnaast komt er ook reisprogramma Classic FM Stedentrips