Classic FM past muziekprogrammering aan voor huisdieren

Vanavond, oudejaarsavond van 19.00 uur tot diep in de nacht past Classic FM speciaal voor huisdieren en hun baasjes haar muziekprogrammering aan.

Rustige jaarwisseling

Voor een rustige jaarwisseling zijn tijdens de vuurwerkknallen op 31 december uitsluitend de kalmste composities te horen als Comptine D’un Autre Été van Yann Tiersen en Après Un Rêve van Fauré.

Martin Gaus

Het non-stop klassieke muziekstation zocht dierenexpert Martin Gaus op, die het effect van rustige muziek op dieren bevestigde. Martin Gaus: ”Klassieke muziek heeft een rustgevende uitwerking op mensen, maar ook op dieren. Met name honden hebben tijdens oud en nieuw last van het knallende vuurwerk en lopen de hele avond telkens zenuwachtig heen en weer. Vooral wanneer honden getraind zijn in het luisteren van klassieke muziek kan dat bijdragen tot kalmte tijdens de jaarwisseling.”

Stefanie Westphal, Music Director Classic FM: ”Bij ons is uitsluitend rustige muziek te horen op de laatste avond van het jaar. Luisteraars met huisdieren waarderen dit, aangezien we begin december al verzoeken krijgen om rekening te houden met hun lievelingsdier.”

Classic FM Top 1000

De aangepaste programmering op oudejaarsavond volgt direct op de ontknoping van de Classic FM Top 1000 die sinds Eerste Kerstdag is te horen op de radiozender. Op nieuwjaarsdag, 1 januari van 06.00 uur tot 00.00 uur, komen de beste composities uit de Top 1000-lijst nog een keer voorbij.

Luistercijfers

Classic FM is tevreden over de luistercijfers over de periode oktober/november 2015 die eerder deze maand bekend zijn gemaakt. In de doelgroep 10 jaar en ouder steeg het marktaandeel 18% ten opzichte van dezelfde meetperiode vorig jaar, van 1,7% naar 2,0%.

Ontvangst

Classic FM is landelijk te ontvangen in de ether via DAB+ (kanaal 11C), alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.