Basiscursus stemacteren van start in Barendrecht

Vanaf 22 maart gaat er bij voldoende aanmeldingen een cursus acteren met de stem van start in Barendrecht. De cursus bestaat uit tien lessen.

Meer dan tekst inspreken

Stemacteren is meer dan met een leuke stem een tekst inspreken. Het is een vak waarbij je moet beschikken over een groot aantal vaardigheden om verschillende soorten opdrachten goed uit te kunnen voeren. Als stemacteur moet men snel kunnen schakelen tussen diverse stijlen: van bijvoorbeeld zakelijk naar super enthousiast maar ook van karakter (‘typetje’) naar verteller.

Opdrachten

Een stemacteur krijgt te maken met veel verschillende soorten opdrachten. Denk hierbij aan commercials, animaties, bedrijfsfilms, documentaires en tekenfilms. Men moet in staat zijn een boodschap over te dragen op een geloofwaardige manier, en heel belangrijk: je moet ‘regisseerbaar’ zijn. Dat wil zeggen dat deelnemers na een paar opmerkingen van een regisseur moeten weten/aanvoelen hoe een regisseur de opname wilt hebben.

Onderwerpen

In de cursus die wordt gegeven komen diverse onderwerpen aan bod zoals onder andere het inspreken van verschillende producties, stemacteren, stemtechniek /stemgebruik en de thuisstudio.

Professionals

De cursus zal gegeven worden door ervaren stemacteurs die professioneel en beroepsmatig actief zijn in (de verschillende disciplines) van het stemacteren. Zo zal onder andere als docent de nestor onder de stemacteurs: Ben Maasdam aanwezig zijn. Daarnaast verzorgen ook een logopediste (met specialisatie stemacteren) en een ervaren geluidstechnicus/producent onderdelen van de cursus.

Deze cursus is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar met een interesse in stemacteren. Vooraf zal wel een korte telefonische intake plaatsvinden door een trainer/stemacteur. Bij deze intake wordt ingegaan op de motivatie om de cursus te volgen en de verwachtingen. De kosten bedragen 995,euro.

Meer informatie en aanmelden kan via de website van de cursus.