DAB+ in de spotlight tijdens ‘Week van de digitale radio’

Tot en met vrijdag 15 juni staat DAB+ in de spotlight bij diverse radiozenders tijdens de ‘Week van de digitale radio’. 

Juni in plaats van oktober

Normaal vindt de week plaats in oktober maar er is dit jaar voor gekozen om de week in de maand in juni te houden. De week is een initiatief van Digital Radio NL, het samenwerkingsverband van publieke en commerciële radiozenders, voor de promotie van digitale radio via de ether in Nederland. Jaarlijks wordt er de ‘Week van de digitale radio’ gehouden waarin onder andere luisteraars radio’s met DAB+-mogelijkheden kunnen winnen.

DAB+

DAB+ is de digitale opvolger van de analoge etherontvangst via de FM. Het is de bedoeling dat in de toekomst alle radiozenders gaan uitzenden via de digitale ether en de analoge FM-zenders worden uitgeschakeld. In Nederland is nog geen datum genoemd wanneer een dergelijke “switch off” gaat plaatsvinden.

Prijzen

Digital Radio NL geeft tijdens de ‘Week van de digitale radio’ ook dagelijks prijzen weg via haar Facebook-pagina. In tegen stelling tot eerdere jaren wordt er dit jaar geen DAB+ radio met bijbehorende auto onder de deelnemers vergeven. Dit jaar worden er via de de Facebook-pagina van Digital Radio NL dagelijks DAB+-radio’s en een Bluetooth-adapters vergeven met een waarde van € 199,99.

Radiozenders

Daarnaast geven diverse radiozenders ook zelf digitale radio’s weg in de vorm van prijsvragen. Zo is onder meer bekend van Groot Nieuws RadioQmusic, BNR Nieuwsradio en NPO Radio 5 dat zij digitale radio’s weggeven tijdens De Week van de Digitale Radio.