Dakar Rally uitgebreid te volgen via RTL 7, Eurosport en Grand Prix Radio

RTL 7 en Eurosport doen de komende weken uitgebreid verslag van de 41e editie van de loodzware Dakar Rally in Peru. Op de radio besteedt Grand Prix Radio aandacht aan de rally.

Start

Vanavond gaan in Lima 138 motoren, 29 quads, 130 auto’s waaronder 30 ssv’s, en 41 trucks over het startpodium, waarna op maandag de wedstrijd echt begint. De rally duurt tot en met 17 januari en wordt dit jaar in zijn geheel gereden in Peru.

Nederlanders

Aan Dakar 2019 doen 28 Nederlandse coureurs mee. Twaalf doen er mee op de motor, onder wie Mirjam Pol en Edwin Straver. Zes Nederlanders nemen plaats in de auto, zoals Bernhard ten Brinke, Erik van Loon en Tim Coronel. Tien trucks worden bestuurd door een Nederlander. De bekendste namen zijn Gerard de Rooy en Martin van den Brink.

RTL7

RTL 7 volgt de zwaarste rally ter wereld op de voet en doet dagelijks verslag. De Dakar Rally is elke avond rond de klok van 22.30 uur te zien op RTL7. Met een herhaling om 18.30 uur de volgende dag). Online is de rally uitgebreid te volgen via de website van RTL GP. Het gehele uitzendschema op RTL 7 vind je hier .

Eurosport

Ook sportzender Eurosport doet uitgebreid verslag van de rally. Zo is er elke dag rond 23.00 uur een verslag te zien van de etappe van de dag op de sportzender.

Grand Prix Radio

De online radiozender Grand Prix Radio besteedt ook uitgebreid aandacht aan de rally. Grand Prix Radio brengt in samenwerking met Rallymaniacs dagelijks verslagen en interviews met de Nederlandse deelnemers. Rallymaniacs.com houdt dagelijks een liveblog bij met updates rechtstreeks uit de wedstrijd. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet en via KPN Interactieve Televisie.

Er is ook veel informatie te vinden op de officiële website van de Dakar Rally.

Sociale media: