Dakar Rally uitgebreid te volgen via RTL 7, Eurosport en GrandPrix Radio

(update) RTL 7 en Eurosport doen de komende weken uitgebreid verslag van de 40e editie van de loodzware Dakar Rally in Zuid-Amerika. Op de radio besteedt Grand Prix Radio aandacht aan de rally.

Start

De rally start morgen, zaterdag 6 januari, in Lima, Peru, en de finish, bijna 9.000 kilometer verder, in Córdoba (Argentinië), op 20 januari. Deze editie worden de landen Peru, Bolivia en Argentinië aangedaan.

Nederlandse deelnemers

Er is een flink aantal Nederlanders dat met de auto deelneemt aan de Dakar. Als grootste Nederlandse kanshebber wordt Bernhard ten Brinke in zijn Toyota Hilux getipt. Hij rijdt als fabrieksrijder voor Toyota. Ook te vinden in een Hilux zijn Peter van Merksteijn, en de volledig Nederlandse equipe Maik Willems / Rob van Pelt. De gebroeders Tim en Tom Coronel zullen ook weer van de partij zijn.

RTL7

RTL 7 volgt de zwaarste rally ter wereld op de voet en doet dagelijks verslag. Allard Kalff en Jay Jay Boske doen verslag vanuit Zuid-Amerika. De Dakar Rally is elke avond rond de klok van 22.30 uur te zien op RTL7. Met een herhaling om 18.00 uur de volgende dag). Online is de rally uitgebreid te volgen via de website van RTL GP. Het gehele uitzendschema op RTL 7 vind je hier .

Eurosport

Ook sportzender Eurosport doet uitgebreid verslag van de rally. Zo is er elke dag rond 23.00 uur een verslag te zien van de etappe van de dag op de sportzender.

Grand Prix Radio

De online radiozender Grand Prix Radio besteedt ook uitgebreid aandacht aan de rally. Op de radiozender is het laatste nieuws van Dakar 2018 te horen alsmede interviews met reacties van (Nederlandse) coureurs. Grand Prix Radio is te beluisteren via Internet.

Er is ook veel informatie te vinden op de officiële website van de Dakar Rally.

Sociale media: