Darts: Wereldkampioenschap PDC live op RTL 7

RTL 7 staat de komende weken geheel in het teken van het WK Darts van de dartsbond PDC. Het WK darts is live te zien op RTL 7  tot en met maandag 2 januari. Het evenement wordt gehouden in Londense Alexandra Palace ook wel ‘Ally Pally’ genoemd.

WK-titel

De grote favoriet tijdens het ‘WK Darts’ is de Nederlander Michael van Gerwen. De Nederlander is het hele jaar al in een grootse vorm alleen lukte het hem niet om vorig jaar het WK te winnen. Dit jaar moet het dan wel gaan gebeuren voor Van Gerwen.

Topdarts

De WK-titel is op dit moment in handen van de Schot Gary Anderson. Naast deze twee topfavorieten doen ook andere grote namen mee. Zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor gaat voor zijn zeventiende WK-titel en ook Adrian Lewis was al twee keer de beste in Londen. Over de 72 deelnemers wordt een prijzenpot van 1,6 miljoen Britse pond verdeeld, waarvan 350.000 voor de winnaar van het toernooi.

Nederland

Nederland is met elf spelers sterk vertegenwoordigt. Naast topfavoriet Van Gerwen doen ook vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Christian Kist, Jerry Hendriks, Jermaine Wattimena, Jan Dekker en Sven Groen.

RTL7

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van het PDC WK Darts. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream. De presentatie van het WK Darts is in handen van Marcel Maijer en Koert Westerman.

Het commentaar is in handen van Frank Vischschraper, Jacques Nieuwlaat, Niels de Ruiter en Frank Verhoeven. De analyses worden verzorgt door Co Stompé, Roland Scholten, Vincent van der Voort en dagelijks afwisselende gasten.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.