De Festival Top 500 van start op Radio Veronica

Tot en met vrijdag 22 juni is dagelijks de Festival Top 500 te horen op Radio Veronica. De lijst bevat de 500 beste festivalhits geselecteerd door de luisteraars van de radiozender.

Tot en met vrijdag

De lijst is tot en met vrijdag elke dag te horen tussen 9.00 – 19.00 uur. Tussen 19.00 uur en 02.00 uur wordt de muziek van de Festival Top 500 van die dag normaals herhaald. De ontknoping van de lijst is vrijdag 22 juni om 16.00 uur te horen. ‘Paradise City’ van Guns N’ Roses staat op de bovenste plek in de Festival Top 500.

Notering

Kensington en U2 zijn met twaalf noteringen de bands die het meeste aantal noteringen in de lijst van Radio Veronica heeft. Ook Muse (10 noteringen) en de Red Hot Chili Peppers (10 noteringen) doen het goed in de lijst.

Dave Grohl

Dave Grohl, de frontman van de Foo Fighters staat met zijn eigen band negen keer genoteerd in de lijst. Daarnaast was Dave ook de drummer van Nirvana, waarmee hij tweemaal in de lijst staat en in 2002 was hij de drummer op het album ‘Songs For The Deaf’ van Queens Of The Stone Age. Van dat album haalden twee songs de Festival Top 500, waardoor Dave Grohl in totaal op dertien plekken in de lijst te horen is.

Nederland

Kensington is in alle opzichten de meest succesvolle Nederlandse band in de Festival Top 500. De band staat met twaalf hits in de lijst. Drie daarvan staan bij de bovenste honderd en de grootste hit van Kensington, ‘Streets’, staat op nummer twee, pal achter Guns N’ Roses.

Luisteren

Radio Veronica is in heel Nederland te ontvangen via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet. Meer informatie over de lijst vind je hier.

Sociale media: