‘De mol’ keert na 13 jaar terug in België

Het spelprogramma ‘De mol’ keert na dertien jaar afwezigheid terug in België. De Vlaamse commerciële televisiezender Vier gaat een nieuwe reeks op het scherm brengen van de serie die ooit ontwikkeld is in België. In Nederland is de serie bekend onder de naam ‘Wie is de Mol?’ en wordt uitgezonden door de omroep AVROTROS.

Dertien jaar geleden was het programma voor het laatst te zien in Vlaanderen, toen nog op de Vlaamse  publieke omroep VRT. Gilles De Coster volgt Michiel Devlieger op als presentator in Vlaanderen.

Rose d’Or

Het reality-spelprogramma ‘De Mol’ werd in 1999 door het Belgische productiehuis Woestijnvis geproduceerd naar het idee van haar programmamakers Bart De Pauw, Tom Lenaerts, Michiel Devlieger en Michel Vanhove. In 2000 won het programma de prestigieuze Rose d’Or op het televisiefestival van Montreux. Het format is aan meer dan vijftig landen, waaronder Nederland, verkocht. ‘De Mol’ keert in 2016 dus terug op de Vlaamse televisie.

In voorjaar 2016 op televisie

De opnames van de nieuwe reeks van “De mol” vinden plaats in het najaar. Waar ze zullen plaatsvinden, is voorlopig nog onbekend. “Het zal niet in België zijn, maar al de rest is mogelijk”, zegt De Coster tegen over de Vlaamse radiozender Studio Brussel. De serie wordt in 2016 waarschijnlijk uitgezonden op televisie in Vlaanderen.