De Week van de Jaren 70 op NPO Radio 5

Tot en met vrijdag 20 april staat NPO Radio 5 in het teken van de jaren zeventig tijdens ‘De Week van de Jaren 70’.

Breed palet

Muzikaal gezien staan de seventies garant voor een breed palet, van ABBA tot Led Zeppelin, van Bee Gees tot Meat Loaf, van Donna Summer tot Simon & Garfunkel. Het was het decennium van nummers met eeuwigheidswaarde, zoals ‘Child in Time’ van Deep Purple, ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen en ‘Take me home, Country Roads’ van John Denver.

Nederland

In eigen land was de variatie eveneens groot, met ‘Jimmy’ van Boudewijn de Groot, ‘Saturday Night’ van Herman Brood & His Wild Romance, ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld en ‘Ruthless Queen’ van Kayak.

Jingleweb

Tijdens het programma Bert op 5 hoor je elke werkdag (16-18 uur) een interview met een radiomaker uit de jaren zeventig. De reeks start met Bart van Leeuwen op maandag, Felix Meurders op dinsdag, Theo Stokkink op woensdag en Ferry Maat op donderdag. De vormgeving tijdens dit programma wordt gemaakt door Jingleweb, de website van het Genootschap radiojingles en -tunes

Top 170

De Week van de Jaren 70 wordt afgesloten met de Top 170 van de Jaren 70 op 20 april van 07.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5. ‘Hotel California’ van Eagles stond de afgelopen drie jaar op de eerste plaats. De luisteraars van NPO Radio 5 bepalen deze week of de Amerikaanse rockband de koppositie weet te prolongeren.

Stemmen kan tot en met donderdag 19 april 12.00 uur via de website van de radiozender. .

Luisteren

NPO Radio 5 is in heel Nederland te beluisteren via DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media:

Tags voor dit artikel