De Week van de Podcast van start op NPO Radio 1

NPO Radio 1 staat tot en met zaterdag 6 april in het teken van De Week van de Podcast. Zeven dagen lang is er volop aandacht voor het almaar groeiende on demand-aanbod waar de luisteraars uit kunnen kiezen. In De Week van de Podcast wordt een aantal nieuwe titels gelanceerd.

“1 op de 10”

Uit recent onderzoek van Nationaal Luister Onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 10 mensen weleens naar podcasts luistert. Wie eenmaal deze vorm van on demand-luisteren heeft ontdekt, wordt vaak een intensieve gebruiker. Met onze themaweek willen we meer mensen kennis laten maken met podcasts”, zegt Wim Eikelboom, podcastcoördinator NPO Radio 1.

Populaire titels

Populaire titels van NPO Radio 1 zijn onder meer De Brand in het Landhuis (NTR), Met Het Oog Op Morgen (NOS), De Krokante Leesmap (BNNVARA), de NOS Formule 1-Podcast en De Dag. Alle titels zijn te vinden op de website van de radiozender.

In De Week van de Podcast wordt het aanbod uitgebreid met bijvoorbeeld Ik was jou (Omroep MAX), een podcast van Owen Schumacher waarin hij mensen spreekt die hij in zijn tv-programma Koefnoen persifleerde. Tante Jos (KRO-NCRV) is een podcast op basis van een waargebeurd verhaal waarin vraagtekens worden geplaatst bij een verzetsheldin.

Aandacht

Verschillende programma’s van NPO Radio 1 besteden van zondag 31 maart tot en met zaterdag 6 april aandacht aan De Week van de Podcast. De podcasts van NPO Radio 1 zijn beschikbaar via de NPO Radio 1-app, de website van de radiozender en de bekende podcastplatforms.