De Wereld Draait Door viert 100 jaar radio op NPO 1 en NPO Radio 1

Vanavond, dinsdag 5 november, viert De Wereld Draait Door 100 jaar radio met fragmenten uit legendarische radioprogramma’s, beroemde presentatoren van toen en nu en onvergetelijke radiojingles: van Joost den Draaijer tot Spijkers met Koppen, van Lex Harding tot Met Het Oog Op Morgen.

Gerard Ekdom

Matthijs van Nieuwkerk wordt bijgestaan door niemand minder dan Gerard Ekdom, die de avond aan elkaar schuift. De uitzending is niet alleen te volgen op NPO 1, maar ook op NPO Radio 1.

Giel Mobiel

Giel is terug met zijn Giel Mobiel, New Cool Collective speelt een medley van bekende en minder bekende radio-tunes en mister Candlelight, Jan van Veen, brengt speciaal voor deze gelegenheid een gedicht. Jellie Brouwer van Kunststof Radio interviewt Willem van Kooten en Simone Walraven.

Herman van der Zandt spreekt namens Met Het Oog Op Morgen het illustere duo Curry & Van Inkel, Dolf Jansen en Felix Meurders van Spijkers met Koppen bespreken Langs de Lijn met commentatoren Andy Houtkamp en Arman Avsaroglu. Mattie & Marieke maken speciaal voor DWDD het radiogeluid van 100 jaar Nederlandse radio en Ruud de Wild praat met Radio Veronica-legende Lex Harding.

Kijken en luisteren

De DWDD Radiospecial is dinsdag 5 november om 19.00 uur te zien en te horen bij BNNVARA op NPO 1 en op NPO Radio 1.

Sociale media:

https://twitter.com/dwdd/status/1191339153453125634