Delta: Discovery en Eurosport uit pakket, FOX Sports 1 in standaardpakket

Vanaf 5 mei is FOX Sports Eredivisie 1 te zien in het digitale standaardpakket van de kabelaar Delta. Het toevoegen van FOX Sports 1 maakt onderdeel uit van een groot aantal wijzigingen bij de kabelaar in het digitale tv-aanbod.

Bij deze wijzigingen verdwijnen alle kanalen die onderdeel uitmaken van Discovery Networks bij de kabelaar. Dit betekent dat onder andere Discovery Channel, Animal Planet, Eurosport 1 en Eurosport 2 niet meer te zien zijn bij de Delta vanaf 5 mei aanstaande. Delta is als kabelaar actief in de provincie Zeeland.

Standaardpakket

Nieuw is dat de zender FOX Sports 1 (inclusief FOX Sports GO), met alle belangrijke Eredivisie wedstrijden, kosteloos aan het Standaardpakket wordt toegevoegd. Naast FOX Sports 1 voegt Delta nog vier zenders toe vanuit het Pluspakket: Nat Geo Wild, HISTORY, Motorsport.tv en Travel Channel. Ook het nieuwe kanaal Spike wordt onderdeel van het Standaardpakket. Op 5 mei verdwijnen ID, Animal Planet, TLC, Discovery en Eurosport uit het Standaardpakket.

Pluspakket

Aan het Pluspakket voegen we vijf nieuwe zenders toe: CI (Crime Investigation), Fine Living, ShortsTV, Stingray DJAZZ en BBC Entertainment toe. De zenders Discovery World, Discovery Science en Eurosport 2 verdwijnen uit het Pluspakket.

“Verhouding kosten en aantal kijkers”

“DELTA wil zijn tv-kijkers een zo breed mogelijk zenderaanbod bieden tegen een goede prijs. Wij kijken daarom voortdurend naar de verhouding tussen kosten en het aantal kijkers per zender. Dit is de reden van de zenderwijzigingen die we doorvoeren. Alle klanten worden de komende dagen persoonlijk geïnformeerd over de zenderwijzigingen.”, aldus de kabelaar in een persbericht.

Discovery Networks

Het ziet er naar uit dat Delta geen nieuw contract heeft kunnen sluiten met Discovery Networks over doorgifte voor de komende periode. Hierdoor verdwijnen alle televisiezenders die vallen onder dit bedrijf uit het pakket. Eerder kondigde M7 Group al aan dat zij waarschijnlijk per 1 mei ook de doorgifte van de kanalen van Discovery Networks staken. Dit heeft gevolgen voor de aanbieders Canal Digitaal en Online.

Nieuwe kanaalnummers

Naast deze zenderaanpassingen wijzigen per 16 mei de kanaalnummers van drie VRT- en drie thematische NPO–zenders. Hierdoor ontstaat een logische kanaalnummering waardoor ze beter aansluiten op het kijkgedrag.Tv-kijkers hoeven hierdoor ook minder te zoeken naar zenders.

Meer informatie is te vinden op www.DELTA.nl/zenderwijziging.

Afbeelding: