Delta en Caiway krijgen nieuw onderkomen in Schiedam

Telecombedrijven Delta en Caiway krijgen vanaf 1 september een nieuw gezamenlijk onderkomen in Schiedam. De van oorsprong Westlandse provider Caiway is nu nog gevestigd in Naaldwijk. Beide bedrijven zijn sinds enige tijd eigendom van de Zweedse investeringsmaatschappij EQT Infrastructure.

Centrale Antenne Inrichting Westland

Caiway begon in 1981 in Naaldwijk als Centrale Antenne Inrichting Westland (CAIW). Na meer dan 37 jaar zal het bedrijf haar panden in Naaldwijk en later ook Rotterdam, sluiten. Vanaf september verhuizen ongeveer 300 medewerkers van CaiWay die nu nog gevestigd zijn in Rotterdam en Naaldwijk naar het nieuwe pand in Schiedam.

Vanuit Zeeland zullen ongeveer 60 medewerkers die nu nog voor Delta werken in Middelburg of Vlissingen verhuizen naar Schiedam. In totaal werken er bij Delta 450 medewerkers.

Meer ruimte

De nieuwe locatie biedt voldoende ruimte om samen verder te bouwen aan onze groeistrategie.“, aldus Delta in een persbericht vandaag.

Delta blijft een Zeeuws bedrijf

Delta benadrukt in het persbericht dat het Zeeuwse karakter van het bedrijf behouden blijft: “DELTA is én blijft een Zeeuws bedrijf, in hart en nieren. Dat Zeeuwse karakter heeft ons gevormd. Daar zijn we trots op en dat koesteren we. Zeeland is ons thuis.” Delta zal het aantal medewerkers voor de klantenservice in Middelburg verder uitbreiden en er worden drie extra winkels geopend in Zeeland: Goes, Middelburg en Terneuzen.

Belangrijk jaar

Het wordt voor Delta een belangrijk jaar. Vanaf de zomer zal het bedrijf stoppen met het aanbieden van analoge radio- en televisie. Daarnaast zal het bedrijf verder gaan met het aanleggen van haar “Next Generation Netwerk”. Een meerdere jaren project waarmee een miljoeneninvestering gemoeid is, om het Zeeuwse, digitale netwerk een kwaliteitsimpuls te geven en internetsnelheden te kunnen gaan aanbieden tot 1 Gbps.