Delta en ZeelandNet overgenomen door Zweeds EQT Infrastructure

De investeringsmaatschappij EQT Infrastructure uit Zweden koopt voor 488 miljoen euro belangrijke onderdelen van energiebedrijf Delta. De divisie die energie verkoopt en de multimedia-tak ZeelandNet worden overgenomen door EQT Infrastructure. De energiemaatschappij moet onderdelen verkopen omdat het in zijn huidige vorm niet kan voortbestaan. De overname is vandaag aangekondigd door beide bedrijven in een persbericht.

Kabeldiensten en internet

Delta levert in Zeeland onder andere kabeldiensten als radio- en televisie en heeft een Internetprovider onder de naam ZeelandNet. Deze diensten komen nu in Zweedse handen. Ook het onderdeel dat energie verkoopt gaat mee in de verkoop.

Overname

De overname moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Delta en een positief advies van de ondernemingsraad en de Autoriteit Consument & Markt.

Herstructurering

De verkoop vindt plaats in het kader van de eerder aangekondigde herstructurering van het energiebedrijf. Deze herstructurering is noodzakelijk als gevolg van de “uitdagende ontwikkelingen op de energiemarkt en de wettelijke verplichting voor DELTA N.V. om zijn productie- en leveringsbedrijf te scheiden van de gereguleerde netwerkactiviteiten per 1 juli 2017.”, aldus het persbericht.

Personeel

De ruim 520 medewerkers hoeven volgens Gerard Uytdewilligen, directeur van het energiebedrijf niet te vrezen voor hun baan. “Deze mensen gaan allemaal mee in de verkoop en zullen hard nodig zijn om te helpen bij de groei van het bedrijf. Daarmee is de werkgelegenheid zeker gesteld voor de toekomst”, aldus de directeur tegenover Omroep Zeeland. Voorlopig blijven Delta en ZeelandNet gevestigd in de bestaande kantoren.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.