DELTA investeert 100 miljoen in Zeeuws glasvezelnetwerk

DELTA start met het aanleggen van glasvezel in Zeeland. De eerste spade gaat in januari de grond in. De steden Middelburg, Goes en Terneuzen en een aantal kleinere kernen zijn als eerste aan de beurt. Het bedrijf investeert de komende jaren 100 miljoen in een Zeeuws glasvezelnetwerk.

“Naar bestaande woningen”

We zijn al gestart met het verglazen van bedrijventerreinen, zodat bedrijven de ruimte hebben om te blijven groeien en ontwikkelen”, zegt directeur Marco Visser. “Nieuwbouwwoningen voorzien we ook al van glasvezel. Nu gaan we glasvezel naar bestaande woningen aanleggen.

In de grotere steden van Zeeland ziet DELTA de hoeveelheid data over het netwerk het sterkst toenemen. Daarom kiest de telecomprovider ervoor om als eerste Middelburg, Goes en Terneuzen van glasvezel te voorzien.

Next Generation Netwerk

In 2017 startte DELTA met het project Next Generation Netwerk. Een megaklus waarbij door heel Zeeland op 15.000 plaatsen de netwerkapparatuur wordt vernieuwd. Ook stapte de provider over naar volledig digitale tv en radio. Daarom is het nu mogelijk om 1 gigabit per seconde aan te bieden via de kabel met binnenkort ook uploadsnelheden tot 100 megabit per seconde. Tegelijkertijd blijft DELTA het netwerk uitbreiden en vernieuwen.