Den Haag FM: Ruim 8.000 cadeaus voor Donate A Gift

DenHaagFMDe lokale radiozender Den Haag FM heeft 8.346 cadeaus en bijna 14.000 vrijkaarten opgehaald voor Donate A Gift, de kerstactie van Den Haag Cares waarbij cadeaus worden ingezameld voor Haagse kinderen die onder de armoedegrens leven.

Stationmanager Gerard van den IJssel: “Dat is meer dan een verdubbeling vergeleken met vorig jaar. Meer dan we in onze stoutste dromen hadden durven verwachten. Het is fantastisch om te zien hoe het relatief kleine team bij Den Haag FM zo’n groot verschil kan maken in Den Haag.”

De kerstactie van Den Haag FM begon maandag 10 december. Vanaf deze eerste dag zijn we verrast door het enorme enthousiasme van Den Haag. Al na een paar dagen stond de radiostudio vol met cadeaus, en was er continu een lange rij met luisteraars die een bijdrage wilden doen. Verschillende bedrijven kwamen spontaan honderden cadeaus brengen. Zo zamelde hogeschool InHolland ruim 300 cadeaus in en doneerde het bedrijf AC Promotions in Spijkenisse 700 presentjes. Siemens doneerde ook 700 cadeaus. Ambtenaren van de gemeente Den Haag brachten 800 cadeaus bij elkaar. Als klapper op de vuurpijl doneerde AD Haagsche Courant 1.500 cadeaus. Ook bijzonder zijn de 4.000 vrijkaarten voor het Museon en de 9.000 vrijkaarten voor ADO Den Haag waarbij de HTM gratis vervoer verzorgt naar het Kyocera Stadion. Heel Den Haag deed zo mee aan de actie van Den Haag FM.

De inzamelingsactie werd vrijdag 14 december groots afgesloten in de Glazen Kas die op de Grote Markt staat. Daar werd op de The Hague’s International Xmas Market ook plek ingeruimd voor de 100% Haagse stadsradio. Van 10.00 tot 19.00 uur werd live uitgezonden en ontvingen presentatoren Melvin Vermeer, Nicolette Krul, Tjeerd Spoor en Justin Verkijk onder meer wethouders Marjolein de Jong en Rabin Baldewsingh, muzikanten Cesar Zuiderwijk, Splendid, Di-rect en de Kraaien plus wederom tientallen luisteraars die cadeaus kwamen brengen.

In de regio Den Haag wonen meer dan vierduizend kinderen in een opvangcentrum of zijn via hun ouders afhankelijk van de Voedselbank. Dit aantal is verdubbeld ten opzichte van 2011. Den Haag Cares is met Donate A Gift begonnen om ervoor te zorgen dat deze kinderen toch een mooie kerst beleven en Den Haag FM sloot zich daar vorig jaar met succes bij aan. (Persbericht Den haag FM)

Donateagift